Nagyárpád.hu

...közösségi oldala

 • A betűméret növelése
 • Alapértelmezett betűméret
 • A betűméret csökkentése

Településrészi önkormányzati választások 2011

Részönkormányzati választások 2011.

Tisztelt választópolgárok, Nagyárpád településrészen 2011. Március 6-án (vasárnap) 08.00 – 16.00 óráig önkormányzati tagok jelölésére kerül sor.

A településrészi önkormányzat tagjainak megválasztása három lépésben történik.

 1. Ajánlás

  Településrészi önkormányzat tagját ajánlószelvény kitöltésével és annak átadásával lehet. Szavazólapra annak neve kerülhet, akit az adott településrész állandó lakhellyel rendelkező választópolgárainak legalább 1%-a ajánlott.
  Nagyárpád településrésznek az alábbi mennyiségű ajánlószelvény szükséges az ajánláshoz:
  11 db
  Az ajánlott személyt a megfelelő számban összegyűjtött ajánlószelvények 2011. Február 24-én 16.00 óráig történő benyújtásával lehet bejelenteni Pécs M. J. Városi Jegyzőjénél a Városháza I. em. 117. sz. helységében.
 2. Jelölés (titkos szavazás)

  A részönkormányzati tagok jelölése titkos szavazással történik, amelyre 2011. március 6-án (vasárnap) 8.00 órától 16.00 óráig kerül sor a szavazati jogosultsággal rendelkezők részére postai úton kézbesítésre kerülő értesítőn megjelölt szavazóhelyiségekben (Kultúrház). A szavazólapon a szükséges számú és megfelelő ajánlószelvénnyel ajánlottak ABC szerinti sorrendben szerepelnek. Szavazni a szavazólapon szereplő személyek közül a nevek előtt található körben, tollal elhelyezett, két egymást metsző vonallal lehet. A szavazatok, szavazó-lapok érvényességére a Választási eljárásról szóló 1997. évi C. Tv. előírásai az irányadóak. Nagyárpádon, legfeljebb 4 fő, részönkormányzati tag jelölésére van mód.
 3. Közgyűlés döntése

  A Közgyűlés elé kerülő listára az a jelölt kerülhet, aki a jelölés (titkos szavazás) eredménye-ként legalább egy érvényes jelölést kapott. A lista tartalmazza a jelöltek nevét, születési idejét, lakcímét és a kapott jelölések számát. A lista a legtöbb jelölést kapott jelölt nevével kezdődik, a továbbiakban a jelöltek a kapott jelölések száma szerinti csökkenő sorrendben szerepelnek.

A polgármester a fent említett számú, legtöbb jelölést kapott jelölteket javasolja a testületnek a településrészi önkormányzatok tagjaivá megválasztani.


Dr. Páva Zsolt sk.
Pécs Megyei Jogú Város polgármestere