Nagyárpád.hu

...közösségi oldala

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Kővári János képviselőnk

Rövid életrajz

1971 április 5-én született Pécsett. Nős, négy gyermeke van. 1993 óta vezeti a pécsi Kerekvilág Alapítványt, amely a fogyatékkal élőket segíti, támogatja, oktatja. Pécsbányatelepen 16 éve dolgozik együtt munkatársaival. Elsősorban fogyatékos gyermekek és felnőttek életét igyekszik segíteni. Iskolát, szociális intézményt működtetnek és a felnőttek számára keresnek és alakítanak ki munkalehetőségeket.

 

 

 

Politikai életrajz

2002-ben alapítója és alelnöke az Összefogás Pécsért Egyesületnek, amelynek jelenleg frakcióvezetője a pécsi közgyűlésben. A 2009. október 18-án tartott időközi országgyűlési képviselő-választás második fordulójában az érvényes szavazatok 88,3 százalékát szerezte meg Kővári János, ám az alacsony részvételi arány miatt az időközi országgyűlési képviselő-választás második fordulója érvénytelen lett. Baranya 3. számú egyéni országgyűlési választókörzetében a szocialista Toller László parlamenti mandátumának elvesztése miatt tartottak időközi választást.

 

_________________________________________________________________________________

Kővári János azt mondta: azért vállalja a megmérettetést, mert úgy látja, "ez a körzet gazdátlan, az ott élők érdekei nem jelennek meg a döntéshozatalban".