Nagyárpád.hu

...közösségi oldala

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Nagyárpádról

Közlemény telekadó bevallásról

 

Felhívjuk a Tisztelt Adózók figyelmét, hogy Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének döntése (48/2010. (XII.20.) sz. rendelet) értelmében Pécs illetékességi területén telekadó került bevezetésre 2011. január 1. napjától.

A telekadó hatálya alá tartozik az önkormányzat illetékességi területén lévő beépítetlen belterületi földrészlet. Az adó alanya az, aki az év első napján a telek tulajdonosa, illetve az Ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett vagyoni értékű jog esetén annak jogosultja. Az adó alapja az önkormányzat közgyűlésének döntése értelmében a telek m2-ben számított területe.

Kitöltési útmutató a Telekadó bevalláshoz

 

pecs.hu

 

 

Boldog karácsonyt

Az éji seregély

Volt az erdőben egy tisztás, ahol egyszer egy kiránduló osztály eltöltött pár órát. Az első fél órában rettentő hangosak voltak, hógolyóztak, ugráltak és nevetve hemperegtek a hóban, de aztán kicsit elfáradhattak, mert inkább hóember építésébe fogtak. A hóember szép nagy lett, a gyerekek pedig különös műgonddal öltöztették fel. Szén épp nem volt náluk, tudod, manapság az ember nem tömi tele a gyereke hátizsákját széndarabokkal egy osztálykirándulás előtt, így három színes cukorból lett a gombja, kettőből meg a szeme. Répa került az orrának, de seprű nem jutott. Hogy szebb legyen, kapott azonban egy szép csíkos sapkát, és piros kesztyűt.

 

Oldalunk, egy kis változtatáson esett át

Kedves látogatók!

Oldalunk, egy kis változtatáson esett át. Akik a napokban látogattak meg minket, észrevehették, hogy karbantartás miatt zárva az oldal.

 

Nagyárpád története

Forrás: wikipedia

Nagyárpád Pécs egyik déli városrésze, mely 1955-ig önálló község volt.

A Település története a faluval szemközti háromszög alakú dombon kezdődött. Első lakói a korai bronzkorban jelentek meg,(i.e. 1900 körül) az un Somogyvár-Vinkovci kultúra emberei. Dióstetői erődített telepük a kor egyik Dél dunántúli központja volt (a helyiek ma is Diós tetőnek nevezik). a Korai bronzkorból származó központi település teljes feltárása 1963-1967 között történt meg, leletei korszakalkotó fontosságúak.

 

Elindítottuk a nagyarpad.hu weblapot!

Üdvözlünk kedves látogató!

2010. 04. 11.-én beüzemeltük az oldalt. Szeretném, ha a tegezős formánál maradnánk, ez valahogy barátiabb, és közvetlenebb!