Nagyárpád.hu

...közösségi oldala

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Matolcsy elkötelezett nyugdíjpénztártag volt

A magánnyugdíj-pénztártagság híve volt Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, legalábbis erre utal, hogy bár neki annak idején nem volt kötelező, mégis pénztártag lett. Amikor pedig tavaly megtehette volna, nem lépett ki.

Mindez abból az interjúból derül ki, amit Matolcsy György a Magyar Televízió Este című műsorának adott két nappal ezelőtt. A riporter azon kérdésére, miszerint jelenleg magánnyugdíj-pénztártag-e, igennel felelt.

Márpedig a nemzetgazdasági miniszter 1955-ös születésű, márpedig neki nem lett volna kötelező a magánnyugdíj-pénztárat választani, mégis azt tette. Sőt, tavaly mindazoknak – köztük Matolcsynak is - lehetősége volt visszalépni az állami nyugdíjrendszerbe, akik 2008. december 31-ig betöltötték az 52. életévüket. Erre azért volt lehetőség, mert az 52 évnél idősebbeknek nem minden esetben érte volna meg a magánnyugdíj-pénztárban maradni.

Matolcsy György azonban akkor nem kívánt visszalépni a pénztári tagságból, ami kétségkívül arra utal, hogy biztonságosnak ítélte azt.